Gratis prijsofferte of voordeelberekening aanvragen

Wat is LPG of autogas?

De productie van LPG of Liquified Petroleum Gas is onderhevig aan strenge normen. Het wordt gewonnen uit ruwe olie en aardgas. Onder druk wordt autogas een vloeistof, en zo kan u het tanken!

Autogas heeft een hoger octaangehalte dan benzine, en is bovendien loodvrij. Alleen auto's met een benzinemoter kunnen een LPG tank laten inbouwen, bij dieselwagens is dit dus niet mogelijk. Van zodra de LPG installatie klaar is, kan uw auto zowel op autogas als op benzine rijden. Bij de recentste gasinjectiesystemen start de wagen altijd op benzine. Wanneer de watertemperatuur voldoende hoog is (meestal al na enkele honderden meters te hebben gereden), schakelt uw auto vanzelf over op gas. U merkt hier niets van. Uiteraard kan u ook manueel overschakelen van de ene brandstof naar de andere.

Autogas is minder milieubelastend

Doordat LPG zich beter vermengt met de verbrandingslucht, heeft het een beter verbrandingsresultaat dan benzine. De uitlaatgassen van autogas bevatten ook veel minder schadelijke stoffen dan die van benzine.

Bovendien is het verbranden van LPG minder schadelijk voor uw motor, waardoor deze veel minder snel verslijt.


Aanbevolen voor:

Subaru
Citroën
Peugeot
Hyundai

LPG Techniek Van Meenen bvba - Peperstraat 1 - 9900 Eeklo - Belgium - Tel +32(0)9 378 68 23 - Fax +32(0)9 378 38 60 - info@l-p-g.be

 

SEO optimalisatie en webdesign door Isinet internetmarketing

U vindt ons ook op lpg-installatie.be